Vælg den perfekte plæneklipper

Er du hus ejer, og hører der en rummelig have med en stor og flot græsplæne til din ejendom? Så kender du sikkert alt til de mange glæder ved have arbejde. Det kan være rigtig hyggeligt at beskære buske, ordne bede og plante nyt. Men en af de tjanser som de færreste have mennesker finder videre inspirerende er græsslåning.

For de fleste er græsslåning et nødvendigt onde hvis man ønsker sig en smuk og velholdt græsplæne med skarpe kanter og et græs tæppe som har den perfekte højde. Men det arbejde, som følger med, stjæler tid til sjovere projekter i haven – eller fra den rene afslapning med familien. Og derfor handler det om at finde en plæneklipper som kan hjælpe med at udføre arbejdet hurtigt og på allermest effektive vis.

Hvordan vælger jeg den helt rigtige plæneklipper?

Står du således for at skulle vælge en velegnet plæneklipper bør du tage udgangspunkt i havens størrelse og disposition. Det kan være fristende bare at købe en billig plæneklipper for at spare penge – men det kan du også hurtigt komme til at fortryde. Du skal regne med at bruge mange timer hver eneste uge på at slå græs. Og med en dårlig plæneklipper, som ikke er kalibreret efter størrelsen på din have, kan dette arbejde hurtigt gå hen og blive temmelig hårdt, tidskrævende og opslidende.

Derfor bør du ikke på forhånd udelukkende den benzindrevne model hvis din have er stor og græsplænen ligeså. Det er nemlig slet ikke sikkert at en plæneklipper med elektrisk motor kan klare at slå hele plænen på nær så grundig og effektiv vis.

Dertil kommer at en moderne benzindrevet plæneklipper typisk kan opnå en højere hastighed end en eldrevet en af slagsen. Og det betyder at du kan blive hurtigere færdig med græsslåning tjansen.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved forskellige plæneklipper modeller på husblog.dk