Undgå brandulykker på et fyrretræsgulv

Det er virkelig flot, når man får sådan nogle fyrretræ gulvbrædder hjem, og man så langt om længe får lagt det, så gulvet fremstår helt nyt, dufter friskt, og man kan køre en hånd henover overfladen og mærke absolut ingen knaster.

Man ved så godt, at gulvet ikke kommer til at holde evigt på den måde, men man gør trods alt også sit for, at gulvet skal holde sig bare nogenlunde pænt, ved at man ikke alene vasker det, men også får service ud på gulvet, så det kan blive vedligeholdt.

Så er der også de situationer, hvor man måske er lidt lemfældigt med behandlingen af ens fyrretræsgulv, og andre gange er man bare særligt uheldigt.

Derfor vil vi i denne artikel fokusere på det med, at man skal undgå, at der opstår brand på ens fyrretræsgulv.

Gode råd til at undgå ildebrand

For et fyrretræsgulv er jo brandbart, specielt hvis det har fået en overfladebehandling, der er brandfarlig.

Derfor skal man også holde øje med, at man ikke udsætter gulvet for farer, der kan medføre en ildebrand, for hvis den først får mulighed for at brede sig, så kan det betyde, at hele hytten ender med at brænde af.

Godt nok stiger varme opad, men får det først fat i gulvet af træ, så kan branden hurtigt komme omkring.

Derfor skal man ikke, hvor romantisk det end er, sætte stearinlys og fyrfadslys på gulvet, også selvom de er en lille holder. Man kan ende med at vælte dem, og en lille glød kan sive ned med fyrretræsbrædderne og starte en brand.

Har man en kamin, pejs eller lignende, så skal man have indført et beskyttede område foran dette, så man undgår at få hevet gløder ud, eller hvis de selv springer ud, mens der er gang i ilden.

Tænk dig om med ild og træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.