Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

Inden for advokat verdenen findes der en klasse af advokater, som har bolig og ejendoms ret som deres speciale. En sådan advokat går under betegnelsen boligadvokat – men hvad er det lige, sådan én går rundt og laver?

Gennemlæsning af dokumentation forud for boligkøb

Når du står for at skulle købe en lejlighed eller et hus, bør du sætte dig grundigt ind i de sagforhold, som omgiver dette. Du har ikke altid denne mulighed forud for en fremvisning. Men har du skrevet under på en købsaftale, som indeholder et såkaldt advokat forbehold, har du fjorten dage til at gennemlæse eksempelvis referater fra boligforeningens general forsamlinger, aktuelle budgetter og regnskaber, servitutter for lokal området samt eventuelle lokal planer.

Her kan det anbefales at få boligadvokaten på banen – for du vil sandsynligvis som lægmand ikke have en jordisk chance for at vide, hvad du skal være opmærksom på.

Rådgivning om køb af hus eller lejlighed

Dette ved boligadvokaten – og efter gennemlæsning af den relevante dokumentation, vil han eller hun kunne gøre dig opmærksom på eventuelle forhold, som kunne påvirke din fremtidige økonomi – og dermed din beslutning om et køb. Denne rådgivninger er 100% uvildig, og du bør tage den meget alvorligt. Er ovenfor nævnte købsaftale udstyret med et advokat forbehold, kan du inden for fjorten dage efter underskrift springe fra købet uden at det koster dig noget.

Ændring, opdatering og tinglysning af skøde

Når handelen er afsluttet, skal skødet – som er den officielle dokumentation på boligens retmæssige ejerforhold – opdateres, og det opdaterede skøde skal optages i det online digitale Tinglysningsregister (også kaldet Tingbogen) ved en procedure, som kaldes tinglysning. Også her kan en boligadvokat være behjælpelig og sørge for, at denne procedure foregår helt efter bogen.

Hvor finder jeg en dygtig boligadvokat?

Du kan finde dygtige og billige boligadvokater på eboligadvokat.dk