Få trægulvene til at skinne på ny med en gulvafslibning

Det er ikke alle trægulve som bliver kønnere af at blive slidt. Patina klæder ikke al træværk – og derfor kan det være nødvendigt i ny og næ at lade gulvet afslibe og efterbehandle på ny.

Hvordan ved jeg om mit trægulv har brug for en gulvafslibning?

Når et trægulv som er behandlet med en af de ikke forseglende behandlinger som for eksempel lud, sæbe eller olie bliver udsat for slitage over flere år, vil de uvægerligt blive noget matte i overfladen. Processen fremskyndes af mangelfuld eller udebleven vedligeholdelse og pleje.

Et olie eller sæbe behandlet trægulv skal helst mindst én gang om ugen vaskes med særlig sæbe, som vedligeholder og forstærker den overfladiske og beskyttende hinde af sæbe eller olie som gulvet fik ved sin seneste behandling. Det er denne hinde som giver gulvet sit smukke skær og de væske og smuds avisende egenskaber. Slides hinden bort, kan den ikke genskabes ved gulv vask. Og uanset hvor meget du end skrubber og skurer, kan du ikke fjerne misfarvninger og skjolder fra spildte væsker samt nedtrådt støv, som har indlejret sig i træværkets indtørrede fibre.

Kan mit gulv tåle en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve kan sagtens tåle en gulvafslibning – og vil oven i købet have rigtig godt af en sådan. Ved en gulvafslibning fjernes højst to millimeter af træværket ved hjælp af sandpapir, hvilket er en forholdsvis skånsom procedure. Dette vil blotlægge et helt frisk lag træ, som er flere toner lysere, ensartet og jævnt – parat til at modtage en efterbehandling med lud, lak, sæbe, olie eller maling alt efter dine egne ønsker og præferencer.

Hvor kan jeg få hjælp til en gulvafslibning?

Hos Gulvkanonen kan du altid få et skarpt tilbud på en professionelt udført gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Klik ind på https://gulvkanonen.dk/ og læs mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.